08-06-2010

Wat maak je van zo'n klein "tie&dye" lapje?

Wat gaan de weken toch snel voorbij de laatste lessen bij RICK. Van dit seizoen tenminste! En dan kom ik er altijd achter dat ik veel meer in een cursus wil doen. Zo ook met de mode meiden, in april hebben we stof afgebonden en geverfd maar daar hebben we nog niets van gemaakt. Het werken op de naaimachine wil niet zo vlotten. Er zijn zelfs kinderen bij waar ze thuis niet eens een naaimachine hebben. Dat kan ik me helemaal niet voorstellen. Enfin, ik heb de lapjes mee naar huis genomen en er thuis sieraden-zakjes van gemaakt. En voor de kinderen die een T-shirt hadden geverfd heb ik andere lapjes gebruikt. Iedereen blij!
Ik knip hiervoor 2 cirkels van ongeveer 20 cm doorsnee. Leg de goede kanten op elkaar en stik de rand en laat daarbij een kleine opening zodat ik de stof kan keren. Dan stik ik nog een keer langs de rand maar ga 
1 cm van de rand af. Er ontstaat zo een kleine tunnel waar een koordje door kan. Dit hoeft niet met zo.n naald van de foto dit gaat ook heel goed met een veiligheidsspeld. Nog een klein label met hartjes eraan en klaar. 

5 opmerkingen:

 1. Wat mooi Helmi! Die kinderen hebben geluk met zo'n juf! Dank dat je de beschrijving erbij geeft, ook altijd leuk hier, die stap voor stap foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk bedacht van je , ik begrijp dat de kinderen er blij mee waren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk idee! Kan me ook niet voorstellen dat ik geen naaimachine heb. Zou toch een beetje verloren zijn hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een ontzettend leuk idee....het ziet er hartstikke leuk uit! Leuk dat je langskwam bij mijn blog. Ik kom hier vaker kijken, veel inspiratie, dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen