11-06-2010

Leren weven op een bandweeftoestel.

Een tijd geleden had ik Mariet gevraagd voor een bandweeftoestel en het toeval was dat ze die nog een had. Ik heb vervolgens de boekjes over weven erop nageslagen maar dat hielp mij niet echt verder. Soms staan handelingen zo ingewikkeld beschreven. Mariet nodigde mij uit in haar prachtige boerderij in Arcen daar zou ze me leren weven.( Kijk even op de foto wat een geweldig atelier Mariet heeft!). En inderdaad het 'n keer doen is dan zo verhelderend. Het opvallende bij bandweven is dat de schering (of ketting draad) zichtbaar is en niet de inslag draad. Hier ga ik deze zomer nog mee experimenteren want de mogelijkheden zijn eindeloos.
Mariet, bedankt voor de les, de overheerlijke aspergesoep, de gezelligheid.. En natuurlijk even in jou paradijs mogen genieten van de kraanvogels, kangoeroes, koeien, paarden en alles wat er in je tuin groeit en bloeit.

4 opmerkingen:

 1. Wat weer een geweldig verhaal zusje. Ik had het al gehoord maar leuk om nog eens te lezen met de foto's erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me leuk om daar eens te kunnen rondneuzen :)
  Benieuwd naar je experimenten..
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. what a great studio
  enjoy your weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De landelijke vereniging Weefnetwerk heeft een specialistenkring Banden van de Andes. Zij weten ook heel veel van bandweven, al dan niet op een getouwtje. Mocht je meer willen weten dan kun je contact met ze leggen via www.weefnetwerk.nl

  Hartelijke groet, Cora

  BeantwoordenVerwijderen