17-12-2020

Thuisblijven vanwege Covid-19


We blijven thuis en gaan opnieuw in quarantaine, laten we hopen dat het helpt. Het beste is om in deze tijd als kunstenaar/docent je lekker op te sluiten in je eigen atelier. 
Collages maken vind ik een fijne bezigheid, met meestal een mooi eindresultaat. Ik maak veel afdrukken in de monotype en gelli-plate techniek. Het gaat niet om het eindresultaat, maar om het proces. Toen ik in de vorige eeuw op de kunstacademie zat, was dat belangrijk om te laten zien. Het proces moet je kunnen laten zien en alles wat mislukt moet je ook laten zien. Nog steeds bewaar ik heel veel, zodat ik later kan zien waar ik de verkeerde afslag heb genomen.
Op de academie maakte we elke week een 'moodboard' voor Ben, onze docent styling. Het was voor mij niet moeilijk en sowieso heb ik alleen maar mooie herinneringen aan die tijd in Maastricht.
Voor de thuisblijvers: maak een collage! Verzamel allerlei papiertjes en knipsels. Knip, stans, plak en kleur alles tot een geheel en kijk of je tevreden bent.

Blijf gezond en fijne kunstzinnige feestdagen!

5 opmerkingen:

 1. Ga ik doen! Materiaal genoeg liggen ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij ook fijne dagen en vol goede moed, op naar een nieuw jaar met volop creativiteit !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb mezelf verwend met de aankoop van een gelliplate en ben volop aan het experimenteren. Is toch wel handiger dan thuis zeefdrukken ;).
  Collages maak ik ook soms, daar heb ik nog heel veel in te leren...
  En inderdaad, het helpt momenteel om op deze manier bezig te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen