11-02-2015

Carnaval of Vastelaovend!Hier in het zuiden komen we daar niet zomaar omheen. We verkleden ons in de gekste kostuums of maken een eigen creatie. Jong en oud vieren dit feestje samen. Van oorsprong is het een feest van de christenen, ze eten dan uitgebreid voor de vastentijd. Vandaar de naam ´VASTELAOVEND´ Samen met de mensen uit het bejaardenhuis maak ik deze carnavalspopjes. We zingen dan samen dit vrolijke lied.

1 opmerking:

  1. Oh wat leuk ik heb weer even kunnen genieten van een stukje Maastricht dat ik al lang niet meer gezien heb. Ik ben zelf een rasechte Mestreechse dus opgevoed met Carnaval, ik heb al jaren niet meer gevierd maar soms begint het toch te kriebelen... Tegenwoordig ga ik lekker verkleed naar Elfia, geen last van mensen die zeggen 'kom goei dich der door' gewoon lekker mezelf zijn en samen genieten met manlief van die mooi verklede mensen zonder last van zatlappen ;).
    Maar zo te lezen had je/hadden jullie een gezellige middag en hebben jullie genoten van de carnavalsliedjes. Warme groetjes en knuffels van Susan

    BeantwoordenVerwijderen