19-12-2010

Mussen, merels, mezen en alle vreemde vogels.

Het is mooi en zo stil buiten als er een pak sneeuw ligt. De vogels moeten we dan niet vergeten. Ik heb buiten een kruk op de tafel gezet met daaronder brood en fruit voor de dieren. Als ik ze echt wil verwennen, bak ik in de pan met flink veel boter, kleine stukjes oud brood.
Zo ontstaat er weer een idee voor een of meerdere lessen. Ik zoek in boeken naar vogel-patronen en kom 101 andere dingetjes tegen over vogels. Vrijdag na school komen de mode-meisjes knutselen bij RICK. Ook met deze hippe dames, heb ik kleine vogels van restjes stof gemaakt. Ze hebben er een lintje aangemaakt zodat het aan een tak kan hangen. Mijn collega DaniĆ«lle schilderde met de kinderen bomen met vogels in de sneeuw. Ze maakte ook 'mezenbollen' met daarop echt vogelzaad geplakt.   

5 opmerkingen:

 1. Heel leuke vogelpost. Brood bakken voor de vogels, wat een goed idee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helmi, I always like coming here, I find ideas that inspire me a lot!
  thanks for sharing it

  A big hug,
  Elena

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg leuk. Bovendien vogeltjes..., altijd al zo vertederend...
  Het moet leuk zijn kinderen te observeren terwijl ze intens creatief bezig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk al die vogeltjes ! Hier zitten ze gewoon te wachten op een nieuwe lading zonnebloempitten, brood en ander lekkers...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk vogelblog.
  En misschien mag het niet meer hardop gezegd worden vanwege alle overlast, maar ik vind sneeuw nog steeds helemaal geweldig, magisch, knisperend, puur!

  BeantwoordenVerwijderen