01-03-2017

Enveloppen met iets extra's

 

Als ik even tijd over heb, vind ik het heerlijk om iets simpels te doen. Een 'pipo-werkje' noemen wij dat hier. Enveloppen vouwen is daar een voorbeeld van. Deze enveloppen maak ik meestal van gerecycled papier. Laatst kocht ik een tweedehands boek met mooie plaatjes (hetzelfde boek staat hier ook nog in de boekenkast). Dus ik teken met een mal de enveloppen en knip, vouw, plak. Ze zijn prachtig, maar ik wil er nog iets extra's aan toevoegen. Met een pons maak ik rondjes die ik met een nestel aan de envelop bevestig. Met het touwtje kun je het sluiten.

   
Zijn ze niet prachtig? Dit is voor mij een heerlijk ZEN werkje. Het proces is fijn en het eindresultaat maakt me ook blij.
Waar is de puike postbode?

3 opmerkingen:

  1. Ik geniet ook zo van dit soort werkjes. Afgelopen weekend heb ik kaarten gemaakt met stempels en gescheurd papier en dan 20 stuks. Het maakt mijn hoofd leeg en geeft voldoening. Je enveloppen vind ik extra mooi met de sluiting.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind dit ook zo heerlijk om te maken, oude wegenkaarten, atlassen, plaatjesboeken, niets is veilig voor de schaar en envelopsjablonen. Heerlijk, lekker prutsen en combineren.

    BeantwoordenVerwijderen