01-07-2015

Inspiratie voor beeldende lessenAls je werkzaam bent in de creatieve sector, zie je meer. Je kijkt in ieder geval anders dan anderen (denk ik!). In Frankrijk spot ik een prachtig boek met mooie collages erin en bedenk er meteen een lesje bij. Het boek kon ik niet laten liggen en ik ben blij dat het nu hier in mijn boekenkast staat. Ik kijk ook in donkere steegjes waar je vaak mooie Street-art  tegenkomt. Gelukkig heb ik altijd een kleine camera bij me. Inspiratie komt overal vandaan ook waar je het misschien niet verwacht.
In een creatief beroep ben je altijd aan het werk!

2 opmerkingen:

  1. Ja, je hebt gelijk... Ik zie ook altijd en overal leuke dingen, bv een ruw muurtje waar ik de structuur/textuur van vast wil leggen met de camera... Eendjes die oversteken op de zebra, een mannetje op de brommer met een stokbrood in z'n mandje voorop..., graffiti langs de snelweg... Veel inspiratie vind je op straat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja leuk is dat hè die inspiratie op onverwachte ogenblikken. Leuk is dat om eens met een ander oog naar bepaalde dingen te kijken. Voor jouw werk is dit een noodzakelijkheid ;). Ik zie dat by the way ook als manlief en ik op reis zijn en foto's maken, ik kijk op een hele andere manier als hem, hij maakt vaak lukraak een foto van bijvoorbeeld een gebouw terwijl ik probeer op de voorgrond een stuk boom erop te krijgen of net weer een prachtige wolkenlucht. Zo kijken we allemaal anders naar dingen, mensen, kunst....ieder op zijn eigen unieke manier. Mooii! Knuff!

    BeantwoordenVerwijderen