02-11-2011

Toverballen & Griezelogen!
Morgen ga ik weer op pad met mijn autootje vol geladen met wol en allerlei andere materialen. Een aantal scholen hebben lesjes gekozen uit de 'Smaakmaker'. Deze les geef ik aan groep 3. We starten met vilten en volgende week knippen we de toverballen door en worden ze gebruikt als griezelogen voor een insect. Vandaag heb ik nog een paar extra voorbeelden gemaakt zodat ik goed voorbereid voor de klas sta!
Ik heb er ZIN in!

9 opmerkingen:

 1. Hoi Helmi,

  Wat een GEWELDIG leuk idee! Ik ben vaak van het praktische met het leuke/mooie combineren, maar had nog geen 'doel' gevonden voor gevilte toverballen. Dit vind ik een heel leuk en toch eenvoudig idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan mijzelf heel goed voorstellen dat je daar zin in hebt, zou ook helemaal mijn ding zijn....
  Daarom ben ik zo blij dat ik de opleiding Maatschappelijke zorg niveau 4 ga volgen, dan heb ik eindelijk een goede reden omm heerlijk creatief bezig te zijn op mijn werk!
  Ik herinner mij dat je vorig jaar ook al eens griezelogen hebt gemaakt met een groepje kinderen, klopt he?
  Waren het niet kinderen uit de buurt?
  Ik heb nou eenmaal een erg goed geheugen, niet altijd leuk want binnen in mijn hoofd is het nooit rustig, het computertje blijft maar draaien haha, succes morgen en veel plezier!
  Roos x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wordt vast een "noflike"dag! Veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat gaaf weer!! Wat een genot voor die kinderen ook, mijn dochter zou er van smullen in de klas!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Onwijs leuk! Wat een creativiteit! Het is ook zo leuk hoe het creatieve proces bij kinderen werkt. Fijn om te observeren. Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Have fun Helmi. I can't wait to see what the kids create. They are lucky to have you to teach them.

  Hugs and a happy weekend to you, Stephie x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hai Helmi! Mooi de vlinders op de takken, ziet er erg gezellig uit!

  Ik heb de pagina’s voor het onderwaterdoosje op mijn blog gezet. Hoop dat het zo gaat lukken. Heb gekeken of ik een PDF op mijn blog kon zetten die te downloaden is, maar dat is me (nog) niet gelukt. Ben niet zo technisch! Ik vind mijn doosje er in het “echt” eigenlijk veel mooier uitzien dan op het blog. Zou ook eigenlijk eens een goede fotocamera moeten kopen!
  Hoe gaat het met de jongens? Hebben ze hun draai al kunnen vinden op de nieuwe school? Fijn weekend! Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 8. die toverballen zijn geweldig!!veel plezier morgen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hai Helmi! Het is te hopen dat je zoon snel een andere studie kan beginnen. Volgens mij is het best moeilijk wanneer je eenmaal werkt om weer een studie te starten. Met mijn zoon gaat het volgens mij goed. Als ouders van een HBO-student hoor je niets meer van school en moet je alles van de student zelf vernemen. Maar hij is druk met van alles en hij zit goed in zijn vel. Groeten, Hélène

  BeantwoordenVerwijderen