14-01-2014

Alles gaat gewoon door............

Inspiratie is voor mij nu ver te zoeken.

Tijdens het zoeken naar plaatjes, zie ik alleen mijn moeder.

Ik zoek naar kleur, maar alles is zwart-wit.

'Wees blij met kleine dingen', zei ze.

Ook al staat mijn hoofd er niet naar, alles gaat gewoon door. Inspiratie heb ik altijd genoeg, maar op dit moment even niet. Mijn moeder was een sterke vrouw. 'Waar een wil is, is een weg', zei ze dan. Ik hoor het haar zeggen. Ik pak de draad op, al kost dat mij heel veel moeite.

10 opmerkingen:

 1. Lieve Helmi, gun jezelf de tijd die nodig is om weer in je eigen flow, ruimte en ritme te komen. We razen hier in NL keihard door de rouw heen, na een paar weken "moet" het beter gaan met je. Tuurlijk ben je blij met kleine dingen alleen op dit moment ben je in gedachten gewoon heel vaak bij je moeder. En dat is goed zoals het is, die creativiteit borrelt wel weer omhoog als er ruimte komt. Liefs en een knuffel voor jou!
  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alles heeft zijn tijd nodig. En bij dit grote verlies weten we nooit wat ons te wachten staat denk ik. Maar soms heel soms ontstaat er door al het verdriet iets moois. Liefs,
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach Helmi, 't Is allemaal zo betrekkelijk. Toen m'n moeder overleed dacht ik dat op z'n minst de wereld stil stond, m'n moeder was immers overleden. Ik was verbaasd, het leven ging gewoon door voor anderen. Je voelt je nu zo, das prima. Het maakt niet uit, alles is goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ach Helmi dit is altijd verdrietig.. het is mooi dat je steeds je moeder hoort.. het geeft misschien je de hulp die je nodig hebt om door te gaan...zoals je nu werkt merk je misschien dat je niet altijd "inspiratie'"nodig hebt om dingen te maken.. gewoon doen en zo jezelf volgend.. het is een nieuwe dimensie in "creatief leven en werken" liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou je een knuffel willen geven...Je moeder heeft enorm geboft met zo'n liefhebbende dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn deelneming bij het overlijden van je moeder. Heel veel sterkte gewenst. De wereld raast wel door, neem de tijd zoals jij 'm nodig hebt.
  liefs Dymphie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helmi, je moeder zo plotseling moeten missen is vreselijk. Het kan ondraaglijk veel pijn doen! Dat is mijn ervaring. Ik wens je heel veel sterkte toe en hoop dat je de tijd neemt/krijgt voor de verwerking.
  Liefs Mattie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. neem rustig de tijd Helmi,
  de inspiratie komt weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jij hebt nu even geen inspiratie en dat mag want je hoofd zit nu vol met andere gedachten. Alles gebeurd dit jaar voor de eerste keer zonder je moeder. Koester je herinneringen. Maar Helmi, jij inspireert wel anderen. De grappige tekeningetjes op je blog intrigeerde me en daar heb ik nu wat mee gedaan. Je engelen komen ook nog aan de beurt, ze zijn prachtig. Dank daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Veel sterkte Helmi, xo
  Dit is een moeilijke periode voor jullie.
  Het heeft tijd nodig, maar de inspiratie zal weer komen!

  BeantwoordenVerwijderen