23-05-2013

Verzamelingen gezien in Frankrijk

olielampen

kaasplateaus

kralen en kraaltjes

Eiffeltorens

koffiemolens
Mensen verzamelen de meest rare dingen. Voor de hand liggend is geld, sigarenbandjes en postzegels. Maar wat dacht je van een verzameling kaasplateaus tegen de muur in een trappenhuis. Mooie koffiemolens uitgestald op een oude trap. Ik ben ook een verzamelaar van waardeloze dingen die voor mij juist heel kostbaar zijn.
Wat verzamel jij?

9 opmerkingen:

 1. Verzamelen is leuk! Pinguïns, houten beestjes, Han van Meegeren schilderijtjes, spiegels met een gietijzeren rand, boeken met zwart-wit foto's van reizen - van voor 1940 aub, atlassen, veren (altijd leuk in een dierentuin, mijn kinderen schamen zich dood), en...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Helmi!

  Die kaasplankjes zijn wel heel origineel...
  Ik spaar nu niet echt iets in het bijzonder, vroeger toen ik een jaar of 14 was spaarde ik fotos van mensen (vooral gezichten) van over de hele wereld. Die knipte ik uit tijdschriften en reisfolders. Een soort van PINTEREST nu!

  Groetjes, Helene

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga voor de kralen, lintjes, wolletjes, lapjes, als het maar bruikbaar is. Ik zou nog veeeel meeeer willen verzamelen maar ja een 2 kamerflat zit snel vol! Vooral als partner schelpen spaart!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke foto's.., vooral dat trapje met koffiemolens vind ik gaaf!
  Ik spaar oude sleutels en voor de rest is geen enkel hobbymateriaal voor mij veilig. Niet dat ik alles aanschaf, maar wat ik kan krijgen daar ben ik blij mee. Ik zie overal wel wat in..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ik zounietkunnen kiezen welke de leukste is
  Zelf verzamel ik
  Bollekes wol
  Stofkes
  Kookboeken
  Knutselboeken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk die olielampen en koffiemolens.
  We gaan op vakantie naar Frankrijk en ik hoop veel van dit soort foto's te kunnen maken. Dan hoef ik niets te kopen ;-)
  Vroeger spaarde ik
  * foto's van het koninklijk huis (erg hè)
  * postzegels
  * luciferdoosjes (nu rookt niemand meer).
  Tegenwoordig "beperk" ik me tot
  * mooi papier
  * knutselboeken
  * lieve meisjes (ik heb er 3, ze zijn onbetaalbaar!)
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk verzamelen. Vroeger verzamelde ik, postzegels, sigarenbandjes, merkenspeldjes, lucifermerken, sinasappelmerken ( sinasappel zat verpakt in doorzichtig papier bedrukt met het merk ) komt nu nog sporadisch voor. Later ging ik blikken verzamelen, die ik nu nog steeds heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Och Helmi ik denk altijd dat ik alles kan gebruiken om er iets mee of van te maken. Erg maar het is zo :0)Dus ik verzamel best veel maar het is niet het bekende verzamelen van bv. postzegels. Het is erger, ha,ha. groetjes,
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een moois allemaal. Heerlijk om rond te struinen en van alles te ontdekken...Ik ben niet zo'n verzamelaar...Alhoewel...Ik heb een grote bak vol allerlei uitgescheurde recepten, allemaal boeken op creatief gebied, tijdschriften voor...je weet maar nooit wat ik er van kan maken. Ik weet het! Je hebt mij een inzicht gegeven! Ik ben een verzamelaar van ideeën! Om geïnspireerd te raken. Sommige ideeën blijven slechts ideeën en komen nooit tot uiting. Andere ga ik héérlijk mee aan de slag! creatieve dag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen