15-01-2013

Winter in het dorp!

Sneeuwvlokje is een popje en houdt van sneeuw en ijs!

Kinderen vanaf 4 jaar maken deze sneeuwvlokjes.

Het is ijskoud buiten!

De ijspegels groeien aan de dakrand.
Ik geef een reeks lessen met het thema 'Winter in stad en dorp'. Het toeval is dat het nu ook echt gaat sneeuwen en vriezen. Dat maakt het nog leuker. In elke klas van de onderbouw kom ik 3 keer. De eerste keer maken we sneeuwvlokjes. In les 2 maken we ijspegels en in les 3 een dikke winterjas. Voor de voorbereiding van deze lessen krijg ik 2 uur! Het moet natuurlijk wel gaan zoals ik het graag wil, dus maak ik veel te veel voorbeelden. Ik maak een popje met sneeuwvlokjes als haren en een boek om uit voor te lezen. Het boek is uniek en voorzien van mooie winter-plaatjes!

8 opmerkingen:

 1. Helmi, wat leuk! Laat je gauw meer plaatjes zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te doen en leuke ideeën ook weer. waar heb jij de sneeuwvlokjes van gemaakt? Ik ben met de peuters bezig vlokjes te maken van fiberfill. kleine plukjes tussen de handen rollen tot een klein balletje. Ik wist niet dat het werkte, maar dit gaat heel goed! Misschiewn heb je er wat aan. Ook maakt ik wel eens een grote waar we dan (pijnloos) mee over gooien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze sneeuwvlokjes zijn gemaakt van Merinowol. Er zitten kleine stukjes plastic en draad in. We vilten ze met water en zeep!

   Verwijderen
 3. Oh wat leuk. Je hebt er dus nog meer bij gemaakt. 2 uur voorbereiding uhh volgens mij heb jij er 20 uur inzitten :)))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed gezien! Ik leer het ook nooit hè! Vervelend dat perfectionisme wat we beide in onze genen hebben!

   Verwijderen
 4. Heel leuke winterplaatjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super cool-Helmi. Zowel het thema en helemaal jouw voorbereiding! En natuurlijk het mooist zijn de resultaten van de kids. De kinderen zijn bevoorrecht met die lesjes van jou-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo gaat dat Helmi met al dat monnikkenwerk! Het perfectionisme zit ook in mijn genen! Kinderen waarderen dat, dat zie je wel aan al die blije en trotse gezichtjes als ze iets gecreëerd hebben en dat geeft mij weer voldoening na een workshop! Deze sneeuwpopjes zijn weer geweldig leuk!

  BeantwoordenVerwijderen