23-12-2012

Kerstkaarten en decemberpost!
Op jonge leeftijd maakte ik al mijn eigen kerstkaarten. Ik kreeg op de zelfgemaakte kaarten altijd leuke reacties. Ieder jaar kreeg ik meer post, met als gevolg dat er steeds meer kaarten gemaakt moesten worden. Later ben ik de kaarten en enveloppen gaan zeefdrukken. De mooiste kaarten heb ik bewaard. Tien jaar geleden heb ik de laatste kaarten verstuurd. Ondanks het feit dat ik hou van handgeschreven briefjes en onverwachte pakjes die door de brievenbus vallen, doe ik niet meer mee met de kerstkaarten-hype.
Sterkte, alle puike postbodes die in december extra moeten fietsen!

7 opmerkingen:

 1. Met de eeuwwisseling maakte ik voor iedereen een kaart met een tekst waarin ik mijn vrienden en familie voor eeuwig alle gezondheid en geluk wenste. Sinds een paar jaar merk ik dat ik sommige mensen graag een kaart wil sturen. Niet omdat het "moet", maar vanuit mijn eigen gevoel. Bij mij zijn ze dus juist op z'n retour!! Voor jou ook hele fijne dagen en een bijzonder 2013 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig nog iemand die niet meedoet met de kerstkaarten hype,
  ik heb er dit jaar voor het eerst eentje gemaakt van vilt en dat vond ik wel heel erg leuk.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan erover meepraten met mijn bijbaantje als postbezorger....dat is echt niet leuk meer. Vooral omdat je merkt dat er veel mensen zijn die nooit een kaart krijgen maar dus wel met kerst. Waarom dan wel vraag ik me af. Denk ook eens aan mensen als het geen kerst is en stuur dan eens een kaartje. want met kaartjes sturen op zich is helemaal niks mis en hartstikke leuk!

  En ik wens je een hele fijne kerst toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik stuur voor het eerst dit jaar geen Kerstkaarten. Doneer aan de Ezelopvang waar ik al een tijdje voor bezig ben, zoals je weet. Gezellige dagen voor jullie Helmi en alle goeds in het nieuwe jaar! gr.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dus doe ik het maar zo: fijne feestdagen en een gezegend nieuwjaar.. Ik hoop volgend jaar weer net zo van jouw blog te genieten als dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ieder jaar krijg ik een beetje meer moeite met de kaartenhype. Ik maakte vroeger iedere kaart zelf. Nu maak ik 1 kaart zelf en die vermenigvuldig ik. Het voelt alsof ik me ervan afmaak. We krijgen nog een enkele eigengemaakte kaart terug en op een enkele kaart staat iets meer dan een naam en de voorgedrukte wensen... Het is een moetje geworden. De bezieling is weg.
  Fijne dagen met elkaar, Helmi !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijne feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar, Helmi.

  BeantwoordenVerwijderen