29-11-2012

Expositie in Kunstcentrum Weert
Danielle en ik laten op de eerste zondag van december ons werk van 2012 zien in het 'Kunstcentrum Weert'. Ik had natuurlijk een mooi persbericht verwacht in de krant met misschien nog een foto, maar helaas je moet het zoeken. Onderstaand bericht hebben we naar diverse kranten gestuurd:

 Daniëlle Beckers is al dertien jaar docente tekenen/schilderen bij Rick en sinds zes jaar maakt  ze sieraden.  Een sieraad kan je hele uiterlijk bepalen.  Het kan zeer krachtig werken, een blikvanger zijn.  Haar sieraden kunnen vaak op verschillende manieren gedragen worden, waardoor ze blijven verrassen.  Net als in haar schilderijen vormen patronen en de natuur haar inspiratiebron. Het basismateriaal is leer, dat op velerlei manieren bewerkt wordt.  Daarnaast worden ook andere materialen met het leer gecombineerd.

Helmi Coenders heeft o.a een grafische en een modeopleiding gedaan. In het afgelopen jaar heeft ze aan een 365 dagen project gewerkt en dat wil ze graag laten zien. Ze noemt  het: ‘A SILHOUETTE A DAY’. Waarom doet ze dit? Om te ontspannen, mediteren of voor een klein moment van geluk. Ze  probeert iedere dag even iets 'kleins' te maken waar ze blij van wordt. Niet in heel veel kleuren, het is meestal zwart-wit. Vorm is belangrijk en ook een contour. Zo ontstaat er iedere dag een silhouet. Het silhouet speelt een rol in de modewereld. In dit project probeert ze van alles en hoeft het niet noodzakelijk over mode te gaan. Haar zoektocht naar silhouetten levert vaak ook bijzondere lessen op die ze kan gebruiken voor de cursisten van Rick. Elke dag laat ze een silhouet zien op haar blog.  Ze doet dit vooral voor de FUN en als een soort van ZEN moment.  

Het Kunstcentrum (bij de Lichtenberg) is open van 11 tot 17 uur en beide kunstenaars zijn aanwezig. De toegang is gratis.

5 opmerkingen:

 1. heel veel succes en vooral veel plezier! en inderdaad, jammer dat het berichtje zo klein...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben jij toch een bezig en creatief persoon. Heel veel succes in het Kunstcentrum.
  Groet, Mattie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat het zo'n klein berichtje is geworden inderdaad.
  Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes! Wat jammer dat het bericht zo klein uitviel. Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De pers is altijd lastig. Je moet net treffen dat ze ruimte over hebben. (of vriendjes hebben op de reactie)

  BeantwoordenVerwijderen