05-02-2012

Knuffels >> recycle en recreate (vervolg)
Wat in eerste instantie een probleem zou kunnen zijn is uiteindelijk het leukste werkje. Ik moet de kinderen zelfs afremmen! Het gaat niet alleen om het KAPOT maken van de knuffels. Met gemak worden in schattige beertjes, smurfen en paarden de schaar gezet. Koppen en ledematen worden eraf geknipt en vervangen door iets wat je toevallig tegenkomt. Hilarisch, de kinderen vinden het zo leuk dat we volgende week er nog EEN keer mee doorgaan!

11 opmerkingen:

 1. Geweldig Helmi !! Dit lijkt mij inderdaad een geweldige les . Hier kun je als leerkracht veel over de lln. te weten komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige creaties worden het zo !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De nieuwe creaties zien er erg goed uit en wat leuk dat ze er zoveel plezier aan beleven. Moet jou ook veel voldoening geven zo!
  Groetjes,
  Helene

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan er nog niet over uit Helmi dat die kinderen er zo spontaan de schaar in zetten. Misschien dat wij als volwassenen alles willen vasthouden, een moment, een gebeurtenis, iets tastbaars, iets uit je jeugd....

  Vind wel een super idee van je ;0)en de kinderen blijkbaar ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wéér verbaasd dat ze dat zomaar doen! Maar leuk dat het zo'n succes heeft! Nog veel plezier. Groetjes, Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het een heel erg leuk en bijzonder idee wat je met deze kinderen maakt. Fijn dat ze allemaal zo enthousiast zijn en zo maar in de knuffels gaan knippen.
  Ik hoop dat veel kinderen jouw voorbeeld gaan volgen en van oude knuffels weer iets moois gaan maken !

  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moet er niet aan denken om in de knuffels van de kinderen te gaan knippen! Ze hebben toch allemaal een "verhaal". Super dat de kinderen het wel durven en er zoveel plezier aan beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt super dit! Ik geniet op afstand mee. Zo leuk om te zien hoe het creatieve brein van een kind werkt... Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ja de beer is leuk hè , Annita (blog: zij maakt het) maakt zulke goeie patronen echt een feest om te breien en het resultaat is steeds weer zo leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Knap hoor die ideen en te zien hoe de kinderen er plezier aan beleven, volgens mij erg goed voor hun creatieve geestes ontwikkeling?

  BeantwoordenVerwijderen