09-11-2011

MODE = de heersende smaak!In de jaren 80-tig studeerde ik modevormgeving aan de ABK van M'tricht. Heerlijk inspirerend was mijn studie tijd (ik zou er zo weer naar terug willen). Toch heb ik een haat/liefde verhouding met de 'MODE'. De boeken en tijdschriften over mode en textiel, daar hou ik van. Vintage en recyclen en ontwerpster Vivienne Westwood. Oude naaikistjes en doosjes met fournituren, daar wordt ik erg blij van. Het hoeft ook niet allemaal het nieuwste van het nieuwste te zijn. Daar zit dan ook de haat. De verkwisting, snelheid, geld, hypes en trends en over kinderarbeid maar te zwijgen. 
Wat dacht je van 'Slow-Mode'?

4 opmerkingen:

 1. Mode zegt mij feitelijk niets-maar toch ben ik geboeid. Ik draag wat ik leuk vind-in zwart. Als puber al maakte ik zelf gekke dingen om mijzelf te onderscheiden. Je moet er wel lef voor hebben. Dochterlief is helemaal into mode: de lage kruisbroeken-gstar-sneakers. Maar zij is al bewust van de zin en de onzin. En zij heeft in ieder geval lef want ze draagt wat ze wil. En Vivienne Westwood vind ik te gek. Ik heb onlangs een portret gezien van haar op tv-boeiend en fascinerend. Ik hou eigenlijk gewoon van anders!!! xxx Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slow-mode vind ik leuk, zelf je mode maken zonder invloed van buitenaf. Ik draag gewoon wat ik tof vind en waar ik me goed in voel. Van de moderichtlijnen daar trekken wij ons lekker niets van aan. Gewoon jezelf zijn daarin dat bewonder ik in mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Helmi! I must admit that i am not a big follower of fashion either and tend to wear what I like but one of my favourite TV shows is Project Runway - I am addicted!

  I love the last image - all the sewing bits and pieces - lovely!

  Hugs, Stephie x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, mode... ook ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Als tiener al, met het gevoel 'nooit ergens bij te horen'. En tja, als dat toch niet lukte droeg ik wel wat ik fijn vond. Dat is altijd gebleven. Ik kon mezelf niet in een hokje plaatsen - anderen vonden me een 'alto' geloof ik, omdat mijn kleding altijd anders was, maar ook daar paste ik niet in.En als ik daar op terug kijk heb ik er nou niet bepaald trauma's aan over gehouden. Want een ding wist ik wel: bij welke groepjes ik niet wilde horen. dat waren die met de mode-poppetjes die allemaal hetzelfde droegen xD

  BeantwoordenVerwijderen