29-09-2011

Breien met kinderen van groep 5

Heel vroeg ga ik op pad met nieuwe breivorken en een mand met garen. Ik mag les geven op basisschool De Duizendpoot in Stramproy. Daar sta ik dan tegenover de molen op de Molenweg. Het is vroeg en muisje stil, te stil naar mijn idee. Wat blijkt de school is verhuisd, wat nu? Maar goed dat ik in een klein dorp ben en de eerste de beste inwoner wijst me de weg.
Vanwege allerlei bezuinigingen mag ik nog maar 1uur breien en 1uur vilten. Breien kunnen de kinderen van elkaar leren. Hoe ik in 1uur moet vilten is nog een groot probleem. Ik krijg het mijn collega's niet aan hun verstand gebracht dat dit om technische redenen niet kan.
Wie weet hiervoor een oplossing?

3 opmerkingen:

  1. heb recent nog met de kleuterklas en toen met groep 6 gevilt, doordat we om een stuiterbal heen hebben gevilt was dit net binnen een uur gepiept en het kan volgens mij ook prima met de modelletjes die jij hier op de foto heb staan, al zul je de ogen misschien later erop moeten borduren

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I think that it is hard to only have one hour Helmi. Surely you could have a couple of hours if it is only a once a week activity? Love the snakes - they are supercute!

    Hugs, Stephie x

    BeantwoordenVerwijderen