28-11-2010

Voor alle handwerk-pietjes met een restje breiwol! 
Deze pietjes zijn zo gemaakt! Dit heb je nodig; een stukje karton (10x15cm), zwart en witte breiwol en een felle kleur breiwol. Wikkel de zwarte wol 1x over de lange zijde van het karton en 1x over de korte. Haal de strengetjes van het karton en doe de korte streng door het midden van de lange streng. Er ontstaat nu een kruis. Hou het kruis goed vast en wikkel er een felle kleur omheen. Dit is de romp van het pietje. Doe hetzelfde met de benen en armen. Wikkel om 2 vingers een beetje witte wol voor de kraag en doe hetzelfde voor de muts. Maak hier en daar een knoopje zodat alles goed op z'n plaats blijft zitten.
Dit idee komt uit het boek; De seizoenentafel ( Cristofoor, ISBN 90-6238-403-x)

12 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee en zo aangekleed met vilt, stof en een veertje ziet Piet er geinig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie dingen allemaal! Ik vind vooral die slofjes voor onder de boom erg mooi... Eens goed kijken, en dan ook maken! Resultaat komt op mijn blog denk ik, voor als je wilt zien wat het wordt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Etsy werkt wat mij betreft prima! Ik vind het zelfs zoveel prettiger dat ik heb besloten mijn "officiële" webshop per komend jaar op te heffen! Ik kan het iedereen aanraden. Vooral ook omdat je opeens de hele wereld als publiek hebt. Ik heb al spullen verzonden naar Mexico, Zweden en Amerika! Leuk hoor! En het werkt ook technisch goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedenk me trouwens net dat als je een ijzerdraadje meeneemt in het zwarte garen, je ook nog het pietje een houding kunt geven! Ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En ze lijken dan ook echt op zwarte pieten, heel mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geniaal! Echt een super idee! Ik had graag naar de expositie in Stramprooy willen komen maar ik moet helaas werken! En in deze Sint en Kerst periode is het helaas niet mogelijk om het te verzetten! Andere keer beter!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I do dolls like that when I was younger.... What a great "souvenir" !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van de week heb ik er nog snel een paar met wat kinderen gemaakt. Ze zijn erg leuk geworden ! Bedankt voor de uitleg !

  BeantwoordenVerwijderen